IN HET SPOOR VAN… van 14 tot 22 mei 2016

Wanneer : van zaterdag 14 mei 2016 tot en met zondag 22 mei 2016
Openingsuren: van dinsdag tot vrijdag: 9u – 12u  en 13u -16u30
zaterdag, zondag en pinkstermaandag: 13u – 18u

Zoete finissage op zondag 22 mei om 15:00u

Waar  : cc het LOO, Vismarkt, Tessenderlo

Wat :
Dertien leden van Kunstkring Tessenderlo treden in de voetsporen van bekende beeldende kunstenaars. Het gezamenlijke resultaat levert een bijzonder boeiende en heel diverse tentoonstelling op. Het aanbod bevat zowat 25 toonaangevende kunstenaars, die door elk van de KT-leden op een heel individuele manier benaderd werden.

Dat leden van de KT zich lieten inspireren door de techniek en de sfeer van alom beroemde kunstenaars, betekent absoluut niet dat ze vervallen in een onpersoonlijke nabootsing of na-aperij. Hun betrokkenheid met hun favoriete kunstenaars is veeleer een aansporing om de wereld van de door hen bewonderde artiesten verder af te tasten, in hun huid te kruipen, zonder dat ze hun eigen inzicht en creativiteit prijsgeven, wat in de kunst van vandaag onontbeerlijk is.

Kortom, de leden van KT bedienen zich wel van de uitdrukkingsmiddelen van hun gerespecteerde en inspirerende kunstenaars, maar ze kiezen toch resoluut voor een eigen creatieve visie, waarbij de verbeelding van vreugde en pijn, van zekerheden en kwellende vragen, van verlangens en ontgoochelingen, van realiteit en droom hun werk bepalen. De KT-leden zullen zich volledig geslaagd weten in hun opzet als ook de toeschouwers geboeid worden en genoegen beleven aan deze toch wel merkwaardige tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘In het spoor van…’ start op zaterdag 14 mei 2016 om 13 uur. Een vernissage is er niet, wel een zoete finissage, een feestelijke afsluiting van de tentoonstelling, op zondag 22 mei om 15 uur, met o.a. de medewerking van de voormalige Looise dorpsdichters, die zich door bepaalde schilderijen lieten inspireren. Elke kunstliefhebber is van harte uitgenodigd.

Het wordt een verrassende, avontuurlijke en leerrijke slalom doorheen de kunstgeschiedenis. Leerkrachten plastische opvoeding met hun klas zijn welkom na afspraak via ria.vanende@gmail.com.
De educatieve map kan je hier downloaden

Foto’s van de tentoonstelling kan je hier bekijken (met dank aan Lambert Reynders)

In Het Belang van Limburg

Wie volgt het spoor van wie?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Octaaf Schoemans : Frans Smeers, Franz Courtens en Félicien Rops
Magda Huygens : Gideon Kiefer
Erna Peeters : Imi Knoebel
Leen Jacobs : Marcel Mariën en René Heyvaert
Ria Van Ende : Roger Raveel en René Magritte
Elly Bosmans : Panamarenko
Luc Verheyen : Gerhard Richter, Francis Bacon en Pablo Picasso
Guido Massoels : Matthias Weischer
Lutgard Mentens : Paul Cézanne
Klara Reynders : Urbain Mulkers en Paul Delvaux
Josée Van Goubergen : Ricardo Brey
Krystyna Jedynak : Hans Holbein en Vlaamse Primitieven
Frans Aldelhof : Edward Hopper

Kijk ook eens naar dit : https://www.facebook.com/Artesplorando/

%d bloggers liken dit: